Vitrinskåp
Kaffekopp
Markeringskniv
Kaffefläck
Alex Höglund
Furuskåp

Alex Höglund Möbel och Finsnickeri AB

Om mig och mitt företag!

Redan i lågstadiet intresserade jag mig för möbelsnickeri! På fritidset jag gick på efter skolan fanns en utbildad möbelsnickare och en liten snickarverkstad. Jag slöjdade och snickrade hela eftermiddagarna och hela släkten fick trä relaterade presenter under flera år. Jag tillverkade vid tolv års ålder två skåp med glasdörrar och gångjärn och lås helt i trä, båda finns kvar än idag, ett hos mamma och ett fanns hos min mormor ända tills hon gick bort, då ärvde jag tillbaka det!

2007 började jag gå på kurser i möbelsnickeri på medborgarskolan och kreativiteten sprudlade! Jag bytte karriär!

Jag startade mitt eget möbelsnickeri 2012. Innan det studerade jag två år heltid på Möbelsnickarskolan i Upplands Väsby.

En gedigen utbildning i botten gör att du hos mig kan kräva högsta kvalitet när det gäller utförande, yrkeskunskap och hantverk. Estetik som fungerar i praktiken och kreativa lösningar du kan vara säker på håller över tid!

Några av mina ledord:

I tid. Jag levererar alltid i tid och tackar därför hellre nej än lovar saker som jag inte kan hålla.

Pris. Att hitta kostnadseffektiva arbetssätt, rätt material och ekonomiska lösningar ser jag som en del i den kreativa processen.

Design. Jag har ett stort intresse för design! Har du fastnat i utformingen av din ide så hjälper jag gärna till!

Olika sätt att arbeta. Inget uppdrag är det andra likt. Det gillar jag.
Du får gärna ge mig en detaljerad ritning fast det går lika bra med en snabb skiss med spritpenna i handflatan.

Jag kan hålla i hela processen från konstruktion till uppmätningar, tekniska ritningar, tillverkning och montage.

En sak till – det här med kvalitet:
Att trä är ett levande material känner dom flesta till. Vad som är värre är att uttrycket också gömmer mycket fusk och genvägar. Sprickor, glipor och böjda skivor är exempel på dåligt hantverk, vilka bortförklaras med att veden rör sig. Om man istället tar som utgångspunkt hur träet lever, och jobbar utifrån det, får man ett trovärdigt resultat!Alex Höglund Möbel och Finsnickeri AB, Bondegatan 4C, 645 32 Strängnäs, 070-7338337, info@ahsnickeri.se, Orgnr: 556896-4596, Innehar F-skatt